Kręcenie licznika.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

tak, jest roznica - tylko czesc samochodow w komisach dilerskich ma te wszystkie "papiery", certyfikaty a nawet zdaje sie jakas gwarancje - te sa drozsze, a pozostale to "zwykly" komis.
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Zamieszczone przez Marian
      na co są papiery-od rzeczoznawcy np.
      (...)
      Kupowanie uzywanego auta to zawsze loteria. Jednak to o czym piszę, to po za własnym sprawdzeniem może być dodatkowym wspomożeniem szczęścia-nie mówie, że to jedynie słuszne rozwiązanie. Jedno z wielu możliwych
      No i dobrze piszesz pod koniec swojej wypowiedzi, bo:

Wyceny rzeczoznawcow u nas w kraju to fikcja i jeden wielki przekret.
      Obserwuje to na codzien z racji wykonywanego zawodu.

I nie pisze tu o jakims PZMot tylko o miedzynarodowej znanej sieci. Korupcja i kombinowanie jest tam tak powszechne, ze w ogole zastanawiam sie jaki jest sens istnienia takiej firmy/instytucji - chyba tylko po to, zeby ktos mial lepsze samopoczucie... :roll:
      TDI 205PS

Komentarz

• rezon
        RS
        • 2006
        • 1894
        • Volvo
        • AKL 1.6 MPI 101 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Marian
        że nie da się zamaskowac zuzycia wnętrza
        Jak byłem obszywać kierownicę skórę handlarz przywiózł do tapicera fotel kierowcy od Superba z przetartą lewą krawędzią (częste wsiadanie i wysiadanie) i fotel pasażera z innej bryki aby zamienić tapicerki. Nie widziałem efektu, ale sądząc po dokładności pracy tapicera przy mojej kierownicy można by mieć problemy z odróżnieniem. I będziesz miał lekko zużyte siedzenia, podbitą odpowiednio książkę serwisową np. z Monachium, licznik na 60tys. po dwóch latach czyli SUPER(B) tyle że prawdopodobnie była taksówka np. z Wiednia (dużo ich tam) z przebiegiem 260kkm.
        Jak kupowałem parę lat temu O1 to wizyta na geometrii czy nie naruszona (auto po stłuczce) bo stłuczka mogła maskować dzwona, odczyt kompa w ASO. Książka serwisowa obowiązkowa + faktury za przeglądy naprawy itp. mile widziane. Wtedy widzisz co było robione przy okazji przeglądów

Komentarz

Pracuję...